Inlägg

Inlägg som malek har skrivit i forumet
Av malek

1500:- bjudet!

Skulle ev kunna hämta upp på måndag för att underlätta både för dig och mig (ska från Karlstad till Arlanda).

Mvh Kalle

Av malek

Hej! Finns moderkort/prolle/minne kvar? Mvh Kalle

Av malek

Hej! Bjuder 2 500:- och kan hämta upp i Karlstad. Mvh Kalle

Av malek

Hej! Är dockan såld? Annars matchar jag bud +100 SEK och kan hämta upp.

Av malek

Som medlem registrerad 2001 måste jag ändå ta chansen att tacka för 18 riktigt fina år och imponeras av hur ni förblivit, i alla fall för mig, relevanta. Jag besöker sidan i stort sett dagligen och har gjort sen jag registrerade mig. Stort tack för de här åren och för ytterligare 18!

/Kalle

Av malek

Pok3r 900 + frakt.

Av malek

Bjuder 700 inkl frakt för Vortex Pok3r.

Av malek

Det slutade med en Samsung S34E790C - 2000SEK prutat och klart via Blocket. Toknöjd med storleken även om text i Windows känns lite pixlad - något ni upplevt? Kan inte minnas att min tidigare skärm - en Apple Cinemadisplay 27" med upplösning 2560 x 1440 hade samma bekymmer?

Av malek

I Göteborg till imornbitti - bjuder 5000 vid snabb och smidig affär och kan hämta fram till 10 imorgon Söndag.

Av malek

Hej! Bjuder 3200 och kan i så fall hämta upp under morgondagen. Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av malek
Skrivet av Diablo_Lino:

Jag har själv en AOC Agon AG352UCG, kalasbra skärm dock är gråskalan lite halvdan ibland och mörka scener kan bli lite otrevliga då vissa gråa nyanser börjar luta sig åt grön-blå-lila hållet.
Annars har jag absolut inget att klaga på, bra skärm överlag.

Kraftigt överdrivet exempel:
https://i.imgur.com/KYWdWqX.png

Hej!

Finns något exempel på skärm med motsvarande specs och pris men som paketerats som lite mer "kontorsskärm"? Vill gärna undvika gaming-utseendet om möjligt?

Av malek
Skrivet av MickeMM:

Yes! Mycket bra Tyvärr kan man inte uppgradera på Kimsufi utan man får beställa på nytt. Har precis mailat och frågat om jag kan gå före i kön. Kan rekommendera kimsufi om det är andra som vill köra ngt liknande. Har *peppar peppar* aldrig haft strul med de under de 2 år som jag varit kund.

Hur gick det? Fick du svar? Har beställt en KS-4 men funderar på om jag inte skulle klara mig med en KS-3 och därför byta.

Av malek
Skrivet av MickeMM:

Yes! Mycket bra Tyvärr kan man inte uppgradera på Kimsufi utan man får beställa på nytt. Har precis mailat och frågat om jag kan gå före i kön. Kan rekommendera kimsufi om det är andra som vill köra ngt liknande. Har *peppar peppar* aldrig haft strul med de under de 2 år som jag varit kund.

Jag är absolut intresserad av Kimsufi men allt är ju konstant slutsålt? Hur fick du tag på den du har?

Av malek
Skrivet av DeFeCT79:

Tidigare har man kunnat använda sig av VPN, men risken är att man kan få sitt konto avstängt, och jag vet inte om det är möjligt längre.

Så kontentan är att även om jag är beredd att betala fullt ut vad streamingen ska kosta så är det inte ett lagligt alternativ än. Såg att Netflix har Suits men bara fram till S03.

Av malek

USA Network i Sverige?

Hej!

Sitter glatt med Netflix & HBO Nordic idag. Saknar dock ett par serier t.ex. Suits och är intresserad av att även få tillgång till USA Network? Hur är möjligheterna och finns det några övriga tips för att få så heltäckande utbud som möjligt?

Mvh

Av malek

Passar på att peka lite snabbt till WHO's årliga rapport om korrelation mellan alkoholkonsumtion och hälsa.

Skrivet av snajk:

Jag trivs med systembolaget och tycker inte att de har ockerpriser alls. Jag är också glad att alkoholen inte är så tillgänglig som den är i många andra länder. Jag säger inte att svenskar är sämre än andra på att hantera alkohol men vi ligger i spritbältet och tittar man på andra länder i spritbältet så fungerar det inte så bra med friare försäljning. Danmark exempelvis, eller Ryssland. Finland och Norge har mer liknande system som oss och där fungerar det också bättre, som här.

Föreslår att vi släpper begreppet "spritbälte" då exempelvis Finland, som mycket riktigt har ett system mer likt vårt, inte alls hanterar sprit bättre utan betydligt sämre än sitt Nordiska grannland Danmark. Faktum är att Danmark ligger i topp bland länderna som minskat sin konsumtion de sista 20 åren. Tar vi t.ex. alkoholrelaterade trafikskador så är även Danmarks statistik bättre än Finlands.

Skrivet av snajk:

För normalkonsumenter kan det ses som onödigt förstås men det är inte för oss som vill ha en flaska vin då och då som vi har den alkoholpolitik vi har utan för exempelvis unga eller missbrukare och deras familjer. Hade vin sålts i servicebutiken så hade varenda femtonåring kunnat få tag i det hur enkelt som helst, som det är med folköl idag, men så är det inte tack vare systemet och deras hårdare kontroll. Missbrukare får heller inte köpa alkohol på bolaget om de är märkbart berusade vilket förstås är positivt. Att samma regel gäller serveringsställen är ju en indikation på hur bra det hade fungerat med försäljning på andra ställen då folk super sig redlösa på serveringsställen hela tiden trots detta.

Än en gång går du lite på känsla eller? Danmark, med sin relativt liberala hantering av alkohol, har en betydligt bättre statistik när det kommer till grov alkolisering. Faktiskt även bättre än Sverige. Precis som du säger så hade en slopning av systembolaget inneburit en helt annan typ av tillgänglighet men statistiken visar tydligt att det EJ föreligger ett givet samband mellan tillgänglighet och konsumtion. Vi kan anta att det innebär att vi Svenskar faktiskt bunkrar rätt duktigt under Systembolagets ordinarie öppettider och att Systembolaget i sin tur ser till att ha en rejält förråd att ta av.

Skrivet av snajk:

Systembolaget är också en ganska fin affär på många sätt. Utbudet är bra vad ni än säger. Självklart har inte systemet allt som alla små nischade specialbutiker har i större europeiska städer eller så men utbudet i varenda systembolag, även de långt ute på vischan, slår vad en normal tysk, dansk, britt eller fransos har i sina livsmedelsbutiker och i merparten av spritbutikerna med hästlängder.

Hur vore det om vi lät marknaden avgöra vad som är ett "bra utbud"? Mycket riktigt har en Spansk 7/11 inte Systembolagets utbud men det är heller inte vitsen. Dock har den specialiserade Whiskey-butiken 200m längre ner den där 35-åriga som du tänkt ge din farfar i födelsedagspresent och som systembolaget aldrig hört talas om.

Skrivet av snajk:

Sen är det klart att deras roll är lite speciell. De ska marknadsföra sig men ändå inte liksom och de måste lägga en massa pengar på kampanjer för att minska sin egen försäljning. Jag vet inte hur det skulle vara upplagt annars dock. Hade systemet exempelvis fått fria händer till marknadsföring och ett annat organ hade tagit hand om motsatsen så hade det blivit konstigt då vi hade fått två organ som försöker överrösta varandra med marknadsföring betalad (delvis i alla fall) av skattepengar eller pengar som kunnat gå till det gemensamma.

Här är det dock pinsamt enkelt. Staten har ett mål att marknadsföra sig som alkoholrestriktiv. Detta både för att det ligger i deras faktiskt ekonomiska intresse som tidigare påpekat men för att det också håller sig bra i tiden. Bekymret är att Systembolaget, med monopol på alkoholhaltiga drycker, omsätter fantastiskt mycket pengar. Om systembolagets mål vore att minska sin egen omsättning så är dom ju inte riktigt där än: I brist på tidigare statistik så har dom ju iaf ökat konstant sen 2004?

Av malek
Skrivet av ThorMas:

Efter mycket om och men så reklamerade jag grafikkortet och det konstaterades vara fel på det så köpet har nu hävts. Vill bara passa på att tacka för all hjälp och snabba svar.

Tack!

Hade exakt samma fel med mitt MSI GTX970, dock via DisplayPort. RMA och utbytt mot ett Gigabyte - Problem Solved.

Av malek
Skrivet av spel565:

Även för gbit hastigheter?
Tänker att det är lika bra att köpa nytt och minst DDR3 minne för att det ska vara någorlunda strömsnålt/möjligt att uppgradera, och något budget moderkort vill man nog undvika?

Jag tippar att kravet snarare ligger på nätverkskretsarna som blir inblandade. Du behöver 2st (det går att trixa till med 1 men inte att föredra) och det sållar ut ett gäng moderkort antar jag. Specsen ovan räckte för att maxa en gigabit-lina utan bekymmer.

Av malek
Skrivet av spel565:

Tänkte bygga router för rack, med pfsense.
Dom som är färdiga i butik verkar onödigt dyra >7000kr, tänkte om man köper och bygger själv.

Ska man bara slänga på 16gb DDR3 ram, något supermicro mobo och sen någon CPU med lågt TDP?
Vet inte hur jag ska använda den mer än som router för medelstort nätverk, tjänster som VPN och dyl återstår att se.

Vad kör ni? Skalar Pfsense bra med flera trådar även om varje ligger på knappt 2Ghz?

(nej jag bygger hellre än egen med t ex pfsense istället för att köpa cisco)

Som referens har jag kört PFSense framgångsrikt på en gammal C2D 2ghz med 2GB ram så råprestanda eller mängder av ram är inget som krävs.

Av malek
Skrivet av MickeMM:

Funkade klockrent! Stort tack